Day: август 8, 2022

ПРОМОВИРАНИ НОВИ АПАРАТИ ЗА ЕХО ДИЈАГНОСТИКА ВО КБ ТЕТОВО

Министерот за здравство, д-р Беким Сали, заедно со директорот д-р Амир Елези, во рамки на посетата на Клиничката болница Тетово пуштија во употреба нови апарати за ехо дијагностика, во вредност од 160 илјади евра. – Новите апарати за ЕХО дијагностика се посебно значајни за унапредување на здравствената заштита за пациентите од полошкиот регион. На овој […]