Day: декември 14, 2022

УСПЕШНА ПРВАТА ТРАНСПЛАТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ-ПАЦИЕНТОТ ПУШТЕН ДОМА ВО ДОБРА ЗДАРВСТВЕНА СОСТОЈБА

Шеесетгодишниот пациент со трансплантиран црн дроб си заминува дома во добра здравствена состојба. По тој повод на Клиниката за дигестивна хирургија се одржа прес-конференција на министерот за здравство, д-р Беким Сали, заедно со тимот кој успешно ја изврши трансплантацијата. -Ова е историски чекор за македонското здравство, со кој се вброивме меѓу врвните здравствени системи кои […]