Day: март 2, 2023

БЛАГОДАРНИЦИ ОД ВЛАДАТА ЗА ТИМОТ ШТО ЈА НАПРАВИ ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски се сретна со дел од тимот што ја направи првата трансплантација на црн дроб во ноември 2022 година.  На овој свечен настан присуствувaше и министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити. За овој историски подвиг во македонското здравство, премиерот им додели благодарница на сите кои учествуваа во овој сложен зафат. Ковачевски […]