Day: март 17, 2023

СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 17 МАРТ ДЕН НА ОСНОВАЊЕ НА ЦРВЕН КРСТ И ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВО

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, денеска, се обрати на свеченото одбележување на 17 март – Ден на основање на Црвениот крст и Ден на крводарителството во РСМ.    Во рамки на одбележувањето, министерот Меџити додели плакети на општинските организации на Црвениот крст со реализирани најголем број крводарувања, минатата година.  Министерството за здравство во континуитет […]