Day: јуни 6, 2023

МАНОЛЕВА ВО ПОСЕТА НА ЈЗУ СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА НЕФРОЛОГИЈА- СТРУГА

Во посета на ЈЗУ Специјализирана болница за нефрологија – Струга беше Заменик Министерката за Здравство на РСМ Д-р Маја Манолева. За време на нејзината посета на болницата беше запознаена со процесот на работа на болницата, со структурата на вработените како и со стручниот лекарски тим. Во текот на посетатата Заменик Министерката Д-р Манолева ги посети […]

МАНОЛЕВА НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 31 ГОДИНА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЛКМ: ЛЕКАРСКАТА КОМОРА Е НАШ ПАРТНЕР ВО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА НА ДОКТОРИТЕ, МОТИВАЦИЈА НА КАДАРОТ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

По повод 31 година од постоењето на Лекарската комора на Република Северна Македонија на свечениот настан се обрати заменик министерката д-р Маја Манолева пред членовите на органите и телата на Комората и преставниците на државните институции.-Денот на формирањето на Лекарската комора на Република Северна Македонија е особено значаен ден за сите нас кои припаѓаме на […]