Day: јули 13, 2023

МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ ГО ОТВОРИ ЦЕНТАРОТ ЗА СПРАВУВАЊЕ И ТРЕТМАН НА ОБЕЗНОСТ НА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА

Отворен Центар за справување и третман на обезноста при Клиниката за ендокринологија, која денес по овој повод ја посети министерот за здравство д-р Фатмир Меџити. -Обезноста е сериозен светски здравствен проблем и има загрижувачки тренд на пораст во светот и кај нас. Потребно е да постои интегриран центар во кој ќе се упатуваат овие пациенти […]

ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКАТА, МАНОЛЕВА НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЧКАТА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ ВО СКОПЈЕ, МАРИЈА КАНЕЛОПУЛУ

Главната тема на состанокот беше фокусирана на тековните и идни проекти, кои се поддржани од Европската унија во македонското здравство, со посебен фокус на новите перспективи за подобрување на здравствениот систем со финансиска и експертска помош од Европската унија. Оваа средба претставува продолжување на успешната соработка меѓу Северна Македонија и ЕУ во областа на здравството. […]