Day: јули 25, 2023

МЕЏИТИ ВО ПОСЕТА НА ДРЖАВНА КАРДИОХИРУРГИЈА: СПАСИВМЕ ЧЕТИРИ ЖИВОТИ И ИСПИШАВМЕ ИСТОРИЈА ВО МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денес ја посети Клиниката за државна кардиохирургија, каде е хоспитализиран пациентот кој пред пет дена доби нова шанса за живот по извршената трансплантација на срце. Четириесетгодишниот пациент од Скопје, во чии гради сега чука ново срце благодарение на хуманоста на едно семејство, во моментот се наоѓа во стабилна здравствена […]