Day: август 10, 2023

ИЗЈАВА НА ДИРЕКТОРКАТА НА КИБФС, Д-Р МИЛЕНА СТЕВАНОВИЌ, ВО ВРСКА СО КОНГО-КРИМСКА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

-За жал, првата пациентка од село во штипско беше дијагностицирана и почината во неколку часа, значи не можела да биде спасена, и да имаше лек кај нас. Второ, за вас многу значајно прашање кое многу често го слушам зошто нашата држава го немала овој лек и зошто наоѓаме лекови откако ќе се случат работите. Ниту […]