Day: август 15, 2023

МЕЏИТИ: СО НАВРЕМЕНА ПРЕВЕНЦИЈА И КОНТРОЛА СПРЕЧИВМЕ НЕПОСАКУВАН РАСТ НА ЗАРАЗЕНИ СО ККХТ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, утрово одржа консултација со членовите на Комисијата за заразни болести, каде се анализираше актуелната состојба со конго-кримска хеморагична треска (ККХТ) во државата. Состанокот го иницираше министерот Меџити, каде порача дека здравствениот систем навремено и соодветно одговори по детектирањето на првите случаи на ККХТ. Министерот истакна дека брзата реакција на […]