Day: август 21, 2023

ПРЕКУ ТРАНСФОРМАЦИЈА НА ПЗЗ ДО МОДЕРНИЗИРАНИ И ЕФИКАСНИ УСЛУГИ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Промоцијата на новините во примарната здравствена заштита, со цел приближување и поедноставување на услугата за сите пациенти, беа повод за денешниот брифинг со медиумите, на министерот за здравство д-р Фатмир Меџити. Меџити објасни дека трансформацијата на примарната здравствена заштита е направена врз основа на детална анализа, која ја спроведе Министерството за здравство, со поддршка од […]