Day: август 24, 2023

МЕЏИТИ: ОТВОРЕНИ НОВИ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ, ВЛОЖУВАМЕ ВО МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити денеска одржа средба  со деканите на медицинските факултети во Скопје, проф. д-р Соња Топузовска, во Штип, проф. д-р Милка Здравковска  и претставник од деканатот на медицинскиот факултет во Тетово, проф. д-р Невзат Елези. На состанокот се разговараше за објавените нови огласи за специјализации на овие факултети, каде во тек […]