Day: август 25, 2023

НАД 1000 РЕЦЕПТИ ЗА ХРОНИЧНА ТЕРАПИЈА ПРЕПИШАНИ ЗА ЕДЕН ДЕН, РЕФОРМАТА ОДЛИЧНО ФУНКЦИОНИРА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска ја посети поликлиниката Јане Сандански во Скопје, каде разговараше со дел од матичните лекари и пациенти во врска со предностите од новата реформска мерка во Примарната здравствена заштита (ПЗЗ). Во рамки на посетата, Меџити го посети и интерниот оддел на Поликлиниката каде најмногу се гледаат предностите од новата […]

РЕФОРМИТЕ ВО ПЗЗ ОВОЗМОЖУВААТ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ МАКСИМАЛНО ДА СЕ ПОСВЕТАТ НА ПАЦИЕНТИТЕ

Започнавме реформска мерка со која овозможуваме матичните лекари да препишуваат хронична терапија за своите пациенти и со ова постигнуваме суштински промени и унапредувања за пациентите и за здравствените работници, истакна министерот за здравство д-р Фатмир Меџити при денешната посета на ординацијата на д-р Марта Тунџева , која е долгогодишен матичен лекар. Посетата министерот Меџити ја […]