Day: септември 11, 2023

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА ПАРТНЕРСТВО МЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ КЛИНИКИ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И УКРАИНА

Здравствени установи кои се приклучуваат кон меѓународно медицинско партнерство од нашата држава се Универзитетската клиника за психијатрија и Универзитетската клиника за ТОАРИЛУЦ. Заменик министерката, д-р Маја Манолева, имаше чест да биде дел од третиот „Summit of First Ladies and Gentlemen“, што се одржа на 6 септември во Киев, Украина. Под мотото „Спасување животи низ целиот […]