Day: септември 19, 2023

НА КЛИНИКА ЗА ОНКОЛОГИЈА СЕ ПОСТАВУВА НОВИОТ АКЦЕЛЕРАТОР КУПЕН ПРЕД НЕКОЛКУ ГОДИНИ

Министерството за здравство ја информира јавноста дека на Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија ќе се инсталира  линеарен аксцелератор за потребите на онколошките пациенти. На клиниката денес почна деинсталацијата на постојниот систем за радиотерапија, односно линеарниот акцелератор 356, стар околу 20-тина години.  Во тек се подготвителните активности за инсталација на неупотребениот линеарен акцелератор, кој беше […]