Day: ноември 9, 2023

MEЏИТИ:  ВО ТЕК ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРИСТИГНАТИТЕ АПЛИКАЦИИ ЗА СТАВАЊЕ НОВИ ЛЕКОВИ НА ПОЗИТИВНА ЛИСТА

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити учествуваше на панел дискусијата во рамки на конференцијата за здравство под наслов „Поглед во иднината за нашиот здравствен систем“, организирана од Американската стопанска комора во Северна Македонија (АмЧам). Во однос на обновувањето на позитивната листа министерот истакна дека е во тек евалуацијата на пристигнатите апликации за ставање лек на […]