Day: ноември 17, 2023

МЕЏИТИ: ЗА СЕДУМ ГОДИНИ СМРТНОСТА НА ПРЕДВРЕМЕНО РОДЕНИТЕ БЕБИЊА ЈА НАМАЛИВМЕ ЗА 74 ПРОЦЕНТИ

Светскиот ден на предвремено родените деца беше повод министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити да ја посети Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство, каде овие мали борци се згрижуваат. Министерот Меџити истакна дека е среќен што може да ја сподели информацијата дека битките со предизвиците кои ги носи предвременото породување сѐ почесто ги добиваме. -Статистиките […]