Day: ноември 23, 2023

МЕЏИТИ: 50 ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ СО РЕНОВИРАЊЕ СТАНАА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

Почитувани, Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, денеска ги презентираше очекувањата и позициите на државата за претстојната 28 Конференција на страните на рамковната конвенција на ООН за климатски промени, што од 30 ноември до 12 декември ќе се одржува во Дубаи, Обединетите Арапски Емирати. Во продолжение, Ви го пренесуваме обраќањето на министерот Меџити во целост: […]

ОДОБРЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ 100 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ЛЕКОТ ТРИКАФТА

Министерството за здравство информира дека се одобрени дополнителни 100 милиони денари за обезбедување на лекот „Kaftrio“ во комбинација со „Kalydeco“ на дополнителни пациенти со цистична фиброза. Универзитетската клиника за детски болести доби согласност од Министерството за здравство, Фондот за здравствено осигурување и Бирото за јавни набавки да спроведе итна постапка со директни преговори со овластениот […]