Day: декември 15, 2023

НОВ ДИГИТАЛЕН МАМОГРАФ И УЛТРАЗВУЧЕН ЕХО АПАРАТ ЗА ПОЛИКЛИНИКА ЖЕЛЕЗАРА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, денеска беа во посета на Поликлиника Железара по повод набавка на нова медицинска опрема – дигитален мамограф со стереотакса и ултразвучен ЕХО апарат со две сонди набавен од Министерството за здравство. Во изјава за медиумите, министерот Меџити информираше дека овој дигитален […]