Day: декември 19, 2023

МЕЏИТИ: НАБАВУВАМЕ 22 НОВИ АМБУЛАНТНИ ВОЗИЛА, НАЈГОЛЕМА НАБАВКА ЗА ИТНАТА ПОМОШ ВО ИСТОРИЈАТА

Министерството за здравство информира дека ја утврди потребата за набавка на нови амбулантни возила за потребите на јавните здравствени установи во Република Северна Македонија од причини што најголем број од возилата кои се на располаѓање на установите се застарени, дотраени, со помината поголема километража од техничкиот максимум и амортизирани. За таа цел, Министерството изготви и […]