Day: декември 21, 2023

МЕЏИТИ: ОБЕЗБЕДЕНИ СРЕДСТВА ЗА ТЕРАПИЈА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, директорката на Клиниката за детски болести д-р Стoјка Нацева-Фуштиќ и претставникот од Асоцијацијата на цистична фиброза, Фики Гаспар, денеска одржаа заедничка прес-конференција за која информираа дека лекот Трикафта е пристигнат на детската клиника. На прес-конференцијата, министерот Меџити истакна дека секогаш се залагал сите потреби во однос на лекови, дијагностика, […]