Day: декември 26, 2023

МЕЏИТИ: АКЦЕЛЕРАТОРОТ Е ИНСТАЛИРАН НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА, ИСПОЛНЕТО УШТЕ ЕДНО ВЕТУВАЊЕ

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити информира дека во петокот, 22 декември 2023 година е завршена инсталацијата на линеарниот акцелератор на Клиниката за онкологија. „Акцелераторот е инсталиран на Клиниката за онкологија, исполнивме уште едно ветување. Од страна на производителот и одговорните физичари во установата е потпишан Final Acceptance Certificate – документ со којшто се потврдува […]