Day: декември 27, 2023

НОВА ОПРЕМА ОД 450 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ ЗА БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска беше во посета на Клиничката болница во Битола по повод донација на медицинска и немедицинска опрема во вредност од 450 илјади долари со поддршка од невладината организација World Medical Relief, како и Обединетата македонска дијаспора. Станува збор за опрема која се состои од апарат за стерилизација, ортопедски помагала, […]

МЕЏИТИ: НАПРАВЕНА УШТЕ ЕДНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ И БУБРЕЗИ ОД ПОЧИНАТ ДОНОР, ТРОЈЦА ПАЦИЕНТИ ДОБИЈА НОВА ШАНСА ЗА ЖИВОТ

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити информира дека направена е уште една трансплантација на срце и бубрези во земјава. „Благодарение на хуманоста на едно семејство кое и покрај болката од загубата на член од семејството, успеа да собере храброст и да се одлучи да спаси не еден туку неколку животи, денес тројца пациенти добија здрави […]