Day: јануари 11, 2024

МЕЏИТИ: ПОТПИШАВМЕ МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА, ЈА УНАПРЕДУВАМЕ СОРАБОТКАТА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и главниот државен ревизор од Државниот завод за ревизија, Максим Ацевски, денеска потпишаа меморандум за соработка со цел унапредување на меѓусебните односи во областите кои се од заеднички интерес за двете институции. Потпишаниот меморандум за соработка предвидува редовна комуникација, соработка и размена на податоци од областа на здравството. -Со […]

СО НОВА ХИРУРШКА САЛА ЗАЈАКНАТИ ОПЕРАТИВНИТЕ КАПАЦИТЕТИ НА КЛИНИКА ЗА ОРТОПЕДИЈА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, заедно со претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски и заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева денеска присуствуваа на пуштањето во употреба на реновирана хируршка сала на Универзитетската клиника за ортопедски болести. Премиерот Ковачевски, во изјава за медиумите истакна дека реформите и инвестициите во здравството се […]