Day: јануари 17, 2024

МЕЏИТИ: НОВ ЛАПАРОСКОП ЗА ГОСТИВАРСКАТА БОЛНИЦА, ЈА УНАПРЕДУВАМЕ СПЕЦИЈАЛНОСТА УРОЛОГИЈА ВО УСТАНОВАТА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска беше во посета на Општата болница во Гостивар по повод набавка на нов лапароскоп на одделот за урологија. -Со ова првпат во областа на урологија ќе се извршуваат лапароскопски интервенции во болницата и ќе нема потреба пациентите да се упатуваат во Скопје за овој тип интервенции. Лапароскопската и […]