Day: јануари 22, 2024

НОВ ДИЈАГНОСТИЧКИ ЦЕНТАР И НОВА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА НА КЛИНИКАТА ЗА ПУЛМОЛОГИЈА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити утрово беше во посета на Универзитетската клиника за пулмологија и алергологија по повод отворање нов дијагностички центар и набавка на нова медицинска опрема во вредност од 16 милиони денари, обезбедени од Министерството за здравство. Опремата се состои од столб со бронхоскоп со соодветен монитор, процесор и извор на светло, […]