Day: јануари 24, 2024

ОПШТА БОЛНИЦА ВЕЛЕС СО НОВА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВО ВРЕДНОСТ ОД ЧЕТИРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ

Во општа болница Велес инсталирана е нова медицинска опрема. Станува збор за нов апарат за анестезија, набавен од Министерството за здравство во вредност од четири милиони денари, што веќе е поставен во операционата сала, потребен за подобро функционирање на одделот за анестезија. Набавен е и нов респиратор со средства од Министерството во износ од три […]

МЕЏИТИ: ЕВРОПСКИТЕ ПРАКТИКИ ВО ЗДРАВСТВОТО ПОДДРЖАНИ ОД МЕЃУНАРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити во своето излагање на годишната конференција „Година на европски можности“ посочи дека е започната реформа во примарната здравствена заштита, со тоа што пациентите веќе не мора да одат кај специјалисти за основни потреби, а матичните лекари се чувствуваат ценети. -Ние сме земја пример за спроведување на оваа реформа во […]