Day: јануари 26, 2024

МЕЏИТИ: СО УНИЦЕФ И УСАИД УСПЕШНО ЈА СПРОВЕДОВМЕ КАМПАЊАТА ЗА ИМУНИЗАЦИЈА, ПЗЗ ЕДЕН ОД ГЛАВНИТЕ СТОЛБОВИ

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити имаше свое излагање на стручниот настан посветен на превентивната здравствена заштита, со посебен фокус на имунизацијата и патронажата, во организација на меѓународните организации УНИЦЕФ и УСАИД. Меџити, истакна дека превентивната здравствена заштита е еден од главните столбови на здравствениот систем. -Изминатиот период посветено работевме на оваа реформа. Донесовме нов […]