Day: јануари 29, 2024

САМО ЗАЕДНИЧКИ МОЖЕМЕ ДА ПОСТИГНЕМЕ УСПЕХ ВО СПРАВУВАЊЕТО СО АНТИМИКРОБНАТА РЕЗИСТЕНЦИЈА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, денеска на стручен настан посветен на антимикробната резистенција потенцираше дека само заеднички може да се постигне успех во справувањето со антимикробната резистенција.  прифаќање алатка за СЗО за европскиот регион – тоа е патоказот за антимикробна резистенција. -Антимикробната резистенција е глобален предизвик со кој се соочуваат и најразвиените здравствени системи. […]