Day: февруари 1, 2024

СОЗДАДОВМЕ СИСТЕМ ЗА КОРИСТЕЊЕ СВЕТСКИ ИСКУСТВА ВО ЛЕКУВАЊЕ КАРЦИНОМ

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска оствари средба со деканот на Медицинскиот факултет при УКИМ, професор д-р Светозар Антовиќ и професорката Весна Велиќ Стефановска, раководител на Институтот за епидемиологија и биостатистика со медицинска информатика по повод воспоставување национална електронска платформа за објавување научни епидемиолошки студии за состојбата со малигни заболувања во земјава. -Првпат воспоставуваме […]