Day: февруари 12, 2024

МАНОЛЕВА: ДОПОЛНИТЕЛНАТА ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКА ЗА ФИНАНСИИ ЕЛЕНА ПЕТРОВА ГО БЛОКИРА ПРОЦЕСОТ НА ВРАБОТУВАЊЕ НА 1.117 ЛИЦА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, денеска одржа прес-конференција на која информираше дека дополнителната заменик министерка за финансии, Елена Петрова го блокира процесот на вработување на 1.117 лица во јавното здравство. Во продолжение, ви го пренесуваме нејзиното обраќање во целост: -Денешната прес-конференција ја користам да упатам сериозна загриженост поради неодговорното однесување на дополнителната заменик […]