Day: февруари 15, 2024

ВАКЦИНАЦИЈАТА Е НАЈГОЛЕМОТО ДОСТИГНУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ – РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРИСТАПАТ КОН ВАКЦИНАЦИЈА НА СВОИТЕ ДЕЦА

Министерот за здравство д-р Илир Демири за состојбата со големата кашлица потенцираше дека вакцинацијата е најголемото достигнување на здравствениот систем. -Од Центарот за јавно здравје Скопје е прогласена епидемија. Моментално на државно ниво има регистрирано 34 заболени од пертусис. Јас ќе ја искористам оваа можност да се обратам уште еднаш на сите граѓани, особено на […]

ДЕМИРИ: ЦЕНТАРОТ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ХЕМАТОПОЕТСКИ МАТИЧНИ КЛЕТКИ ПРЕТСТАВУВА ЕДНА ОД НАЈВАЖНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Министерот за здравство д-р Илир Демири денеска се обрати на свечената академија по повод отворање на Центарот за трансплантација на хематопоетски матични клетки на Универзитетската клиника за хематологија, што пред три недели беше пуштен во употреба. -Голема честа е денес да се обратам на свечената академија по повод отворање на Центарот за трансплантација на хематопоетски […]