Day: февруари 20, 2024

ДЕМИРИ ПОСЕТИ ДВЕ ПАЦИЕНТКИ КОИ ПРИМИЈА ТРИКАФТА: БЕЛОДРОБНАТА ФУНКЦИЈА ИМ Е ПОДОБРЕНА, ДОСЕГА 32 ПАЦИЕНТИ ПРИМИЛЕ ЛЕК

Министерот за здравство д-р Илир Демири посети две пациентки со цистична фиброза кои во примија лекот Трикафта на Клиниката за детски болести. „Стефанија (13) и Хатиџе (15) се две млади пациентки со цистична фиброза кои во четвртокот го примија лекот Трикафта. Ме информираа дека сега животот им е поубав. Пет дена по примањето на лекот […]