Day: февруари 28, 2024

ДЕМИРИ: СО СОВРЕМЕНИОТ ЛАПАРОСКОП ЌЕ СЕ ВРШАТ 800 ИНТЕРВЕНЦИИ ГОДИШНО НА ДЕТСКА ХИРУРГИЈА

Министерот за здравство, д-р Илир Демири денеска ја посети Универзитетската клиника за детска хирургија кадешто оствари средба со директорите Славица Литајковска и Елмедин Асани и изрази задоволство од реализираните инвестиции што значат унапредување на здравствената заштита на најмладите пациенти. -Минатата година од сопствени средства на клиниката беше набавен најсовремен лапароскопски апарат во вредност над 12 […]