Day: март 6, 2024

ДЕМИРИ: ГИ ПРИФАЌАМЕ ПРЕПОРАКИТЕ, ДСЗИ ДА СПРОВЕДУВА КОНТРОЛИ

Министерството за здравство ја информира јавноста дека министерот д-р Илир Демири ги прифаќа препораките на Комисијата за заразни болести (КЗБ) за спречување на ширењето на голема кашлица (пертусис). Министерот Демири, ќе донесе одлука со која на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) ќе му наложи да постапува согласно законските надлежности предивидени со Закон за заштита […]