Day: март 7, 2024

ДЕМИРИ: ИМУНИЗАЦИЈАТА Е НАЈГОЛЕМОТО ДОСТИГНУВАЊЕ, ДОСЕГА ВАКЦИНИРАНИ ПОВЕЌЕ ОД 22 ИЛЈАДИ ЛИЦА

Министерот за здравство д-р Илир Демири, во вчерашното гостување во емисијата „10 минути“ на ТВ21 потенцираше дека вакцинацијата е најголемото достигнување. Тој информираше дека со самото прогласување на епидемија на градот Скопје досега вакцинирани се повеќе од 22 илјади лица. Во емисијата, посочи дека вакциналните пунктови работат во две смени со цел да им биде […]