Day: март 11, 2024

ДЕМИРИ: ОБЕЗБЕДЕНИ НАД 30 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ ЗА ОФТАЛМОЛОГИЈА

Министерот за здравство д-р Илир Демири, денеска присуствуваше на настанот организиран од Клиниката за очни болести по повод Светскиот ден на глауком. Во повеќе различни градови низ државата (Битола, Тетово, Куманово и Штип) се организирани мерење на очниот притисок од страна на професионални офталмолози и обучени медицински сестри, со цел подигнување на свесноста за навремено […]

МАНОЛЕВА: ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ НЕГОТИНО СО ЗАЈАКНАТИ КАПАЦИТЕТИ, МИНИСТЕРСТВОТО И ВЛАДАТА ПОКАЖАА КАКО СЕ РАБОТИ ВО ИНТЕРЕС НА ПАЦИЕНТИТЕ И ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева беше во работна посета на Здравствен дом Неготино, каде оствари средба со менаџментот и направи обиколка низ установата. Во изјава за медиумите, таа информираше дека во изминативе шест години се реализирани бројни инвестиции во Здравствениот дом со што се унапреди здравствената заштита за пациентите. -Комплетно е опремена биохемиската […]