Day: март 14, 2024

ДЕМИРИ, КЛИСАРОВСКИ И ЃОРГИЕВСКА: БЕСПЛАТЕН СКРИНИНГ ЗА 2.000 ПАЦИЕНТИ ВО РИЗИК ОД ХРОНИЧНО БУБРЕЖНО ЗАБОЛУВАЊЕ

Министерот за здравство, д-р Илир Демири, генералниот директор на ,,Диаверум”, Димитар Клисаровски и генералниот директор на ,,Нефроплус”, Гордана Ѓоргиевска денеска информираа дека е обезбеден бесплатен скрининг за 2.000 пациенти во ризик од хронично бубрежно заболување. -Како резултат на дел од заклучоците од Првата ренална академија што се одржа во ноември минатата година на иницијатива на […]