Day: март 20, 2024

МАНОЛЕВА: ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА ЛАНИ ФОРМИРАШЕ КАБИНЕТ ЗА ДОЈКА – УСТАНОВАТА ЗАЈАКНАТА СО ОПРЕМА, РЕАЛИЗИРАНИ 63 ВРАБОТУВАЊА И ПОДОБРЕНА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ИЗМИНАТИТЕ 5 ГОДИНИ

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева беше во работна посета на Општа болница Велес, каде се сретна со менаџментот на установата во однос на реализираните активности во изминатите години. Манолева, потенцираше дека велешката болница покажала како треба да работи една јавноздравствена установа. -Велешката болница во изминатите пет години инвестираше во нова опрема и кадар, […]