Day: април 4, 2024

МАНОЛЕВА: КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА СЕ ЗАЛАГА ЗА ИНВЕСТИЦИИ ВО ЧОВЕЧКИ КАПИТАЛ, ВО ИЗМИНАТИТЕ ГОДИНИ ВРАБОТЕНИ 199 ЛИЦА

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева денеска беше во посета на Општата болница во Куманово кадешто во изминатите неколку години реализирани се бројни активности за унапредување на квалитетот на работа на установата преку инвестирање во трите столбови – инфраструктура, медицинска опремна и кадровски потенцијал. -Со поддршка од Министерството за здравство изграден е и пуштен […]

ДЕМИРИ: ПОТПИШАН ДВОГОДИШНИОТ ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА СО СЗО, ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ЗАЛОЖБИТЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗДРАВСТЕВНИОТ СИСТЕМ

Министерството за здравство, д-р Илир Демири, заедно со д-р Ханс Клуге, регионален директор на СЗО за Европа денеска го потпишаа двогодишниот договор за соработка меѓу Министерството за здравство и Светската здравствена организација за периодот 2024 – 2025 година. Министерот Демири потенцираше дека СЗО е постојан партнер на Министерството во заложбите за унапредување на капацитетите на […]