Day: април 22, 2024

ДЕМИРИ, СТАВРИДИС, ДИЏОВАНИ И ЈОХАНСЕН: БЕЛЕЖИМЕ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ОПФАТОТ СО ВАКЦИНАЦИЈА, НО СÈ УШТЕ Е ПОД ПРЕПОРАЧАНИТЕ 95%

Министерот за здравство д-р Илир Демири, специјалната претставничка на СЗО во земјава, д-р Ане Јохансен, претставничката на УНИЦЕФ за Република Северна Македонија, Патриција ДиЏовани и д-р Кети Ставридис од Институтот за јавно здравје, денеска, одржаа заедничка прес-конференција, на која информираа за опфатот со имунизација во државата по повод одбележување на Европската недела за имунизација. Демири, потенцираше дека Министерството за […]