Day: јуни 19, 2024

ТОПЛОТЕН БРАН ВО ЦЕЛА ДРЖАВА ОД СРЕДА ДО НЕДЕЛА – БРЕМЕНИТЕ ЖЕНИ И ЛИЦАТА НАД 60 ГОДИНИ ОСЛОБОДЕНИ ОД РАБОТА

Владата на Република Северна Македонија, на барање на Министерството за здравство, одржа вонредна седница, поради најавите за топлотен бран во државава и донесе соодветни препораки. Од Институтот за јавно здравје и метео-алармот на Управата за хидрометеоролошки работи се добиени информации дека од утре (среда, 19.06.) до недела (23.06) територијата на цела држава ќе биде зафатена […]