Day: јуни 26, 2024

ТАРАВАРИ, ФЕТАИ И ЌОКУ СО ПРВА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА ВО КОСОВО

Министерот за здравство Арбен Таравари, придружуван од вицепремиерот за добро владеење и транспарентност Арбен Фетаи, како и пратеникот на ВЛЕН, Беким Ќоку, првата посета надвор од земјава како дел од извршната власт, ја оствари во Република Косово. Беше примен од министерот за здравство на Косово, Арбен Витиа, со кого разговараа за соработката и заедничките институционални […]