Day: јули 1, 2024

ОБЈАВЕН ТЕНДЕРОТ ЗА НОВИ КОМПРЕСОРИ, ПРИОРИТЕТ НОВАТА ПОЗИТИВНА ЛИСТА, РЕГИОНАЛИЗАЦИЈА НА УСЛУГИТЕ И ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ВО ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство, д-р Арбен Таравари, на денешниот брифинг со претставници на медиумите информираше дека веќе е објавен тендерот за набавка на нови компресори за хируршките клиники од страна на службата за општи и заеднички работи на клиниките. Тој најави дека во следниот период приоритет е осовременување на позитивната листа на лекови и како новина […]