Интервју

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: СО УКИНУВАЊЕТО НА КВОТИТЕ ЗА ЛЕКОВИ НА РЕЦЕПТ ПАЦИЕНТИТЕ СО ДОСТАПНИ ЛЕКОВИ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ МЕСЕЦ БЕЗ НИКАКВО ОГРАНИЧУВАЊЕ

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче во вчерашната дебатна емисија „Економски магазин“ на Алсат-М телевизија посочи дека со укинувањето на квотите за лекови на рецепт граѓаните ќе имаат достапни лекови во текот на целиот месец без никакво ограничување. „Достапни ќе бидат сите лекови од позитивната листа на лекови за коишто матичниот лекар ќе препише […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: АКТИВНО РАБОТИМЕ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, ЗГОЛЕМЕНИ ПЛАТИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО ЗА 5%

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче во вчерашната дебата на 1ТВ посочи дека министерството активно работи на конечно решение на сообраќајниот хаос и паркирањето на Клинички центар, со што ќе се олесни движењето помеѓу кампусот, но и ќе се ослободи улицата Водњанска од сообраќаен метеж. Исто така, беше потенцирано и дека Министерството за здравство […]