Дерматологија

Последна промена: Ноември 2015 година
 1. Акни
 2. Актинична (соларна) кератоза
 3. Алерген-специфична имунотерапија
 4. Алергија на латекс
 5. Алергиски дерматитис
 6. Вошливост на главата и пубични вошки
 7. Вулвовагинитис
 8. Гонореја
 9. Дерматитис на дланка
 10. Дерматитис на нозе
 11. Дерматомикози
 12. Дијагностички тестови во дерматологијата
 13. Еризипелоид
 14. Заштита на кожата од смрзнување, сонце и исушување
 15. Индикации и техники за биопсија на кожата
 16. Јадеж во аналната регија
 17. Келоид
 18. Кожни болести на устата
 19. Контагиозен молускум
 20. Малигни епидермални кожни тумори (базоцелуларен и планоцелуларен карцином)
 21. Нумуларна егзема
 22. Опаѓање на косата
 23. Паронихија и враснат нокот
 24. Питиријазис верзиколор
 25. Пречуствителност на лекови
 26. Псоријаза
 27. Розацеа
 28. Себороичен дерматитис
 29. Токсична егзема
 30. Уртикарија
 31. Хеилит
 32. Хередитарен ангиоедем и ангиоедем, предизвикан од AKE инхибитори
 33. Херпес зостер
 34. Хронични булозни болести (херпетиформен дерматит, пемфигоид)
 35. Шуга
 36. Ново упатство Брза дерматолошка дијагноза
 37. Ново упатство Кожни проблеми кај повратници од патување
 38. Ново упатство Невуси (бемки)

Преземи ги сите упатства од областa Дерматологија, на овој линк

Преземи ги сите нови упатства од областa Дерматологија, на овој линк – Ноември 2015

Остави коментар