Ендокринологија

Последна промена: Ноември 2015 година
 1. Гинекомастија
 2. Дијабетес тип 1 – диететски третман и физичка активност 
 3. Дијабетична кетоацидоза 
 4. Дијабетична ретинопатија
 5. Дијабетес-дефиниција, диференцијална дијагноза и класификација
 6. Еректилна дисфункција
 7. Зголемена или нодуларна тироидна жлезда
 8. Кушингов синдром
 9. Машки хипогонадизам и хормонска замена
 10. Менопаузални тегоби
 11. Метаболичен синдром
 12. Некотична хипергликемија
 13. Новодијагностициран дијабетес тип 2
 14. Орални антидијабетични лекови и glp-1 аналози во третманот на тип 2 дијабетес
 15. Остеопороза: дијагноза и фармакотерапија
 16. Полиурија
 17. Полицистичен оваријален синдром
 18. Прекумерен раст на влакна – Хирзутизам
 19. Примарен алдостеронизам – Конов синдром
 20. Субакутен тироидит
 21. Третман и следење кај тип 2 дијабетес
 22. Третман на дебелина
 23. Третман на дислипидемии
 24. Фармаколошки глукокортикоиден третман
 25. Хиперкалемија
 26. Хиперкалцемија и хеперпаратироидизам
 27. Хипертироидизам
 28. Хипогликемија кај луѓе со дијабетес
 29. Хипокортизолизам
 30. Хипонатермија
 31. Хипотироидизам
 32. Хипофизарни тумори
 33. Ново упатство Процена на пациент со дебелина

Преземи ги сите упатства од областa Ендокринологија, на овој линк (заклучно со Ред. бр. 32)

Остави коментар