МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ, ЗАЕДНО СО ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ВЛАДИМИР РЕНДЕВСКИ ГО ПОСЕТИЈА ПУНКТОТ ЗА СЕРОЛОШКИ СКРИНИНГ ВО БИТОЛА

Министерот за здравство, Беким Сали, заедно со заменик министерот Владимир Рендевски денеска ги посетија здравствените тимови на пунктот за серолошки скрининг во Битола и остварија средби со граѓаните.-Серолошкиот скрининг ќе овозможи да се добие јасна слика за општата состојба на населението, а од тоа ќе зависи и носењето нови препораки и мерки, рече министерот Сали

Сподели на:

Related Posts