ПОЧЕТОК НА КАМПАЊАТА „САДИМЕ ЗДРАВЈЕ“ ВО КОМПЛЕКСОТ КЛИНИКИ

Министерството за здравство денеска го означи почетокот на кампањата „Садиме здравје“ која има за цел обнова на парковите низ комплексот на универзитетските клиники. -Денес симболично ја започнавме кампањата со засадување 100 стебла. Би сакал да им се заблагодарам на Фонданцијата „Заев-едно општество за сите“ за поддршката за реализирање на оваа иницијатива. Да ја искористиме оваа можност заеднички да направиме разлика во нашата заедница и да создадеме поздрава иднина за генерациите што доаѓаат. Ви благодариме на сите за поддршката и ајде сите да се вклучиме во акцијата за садење нови стебла, истакна министерот Фатмир Меџити, означувајќи го почетокот на кампањата „Садиме здравје“ Зелените површини придонесуваат за заштита на животната средина, а истовремено имаат и бројни здравствени придобивки за пациентите и здравствениот персонал.

Можно е да е слика од 10 луѓе и текст
Сподели на:

Related Posts