Пулмологија


 1. Акутен бронхитис
 2. Акутен максиларен синуситис
 3. Акутна респираторна слабост
 4. Алерген специфична имунотерапија
 5. Алергиски алвеолитис (фармерски бели дробови итн)
 6. Алергиски ринитис
 7. Астма симтоми и дијагноза
 8. Белодробна фиброза
 9. Бронхиектазии
 10. Дијагностицирање на туберколозата
 11. Долгорочен третман на астма
 12. Еозинофилна пневмонија
 13. Ехинококожа
 14. Заболувања поврзани со азбест
 15. Инфекции со mycoplasma pneumoniae
 16. Испитување на атопија
 17. Плеврални изливи и торакоцентеза
 18. Пролонгирана кашлица кај возрасни
 19. Саркоидоза
 20. Силикоза
 21. Третман на акутна екзацербација на астма
 22. Хронична обструктивна белодробна болест
 23. Ново упатство Третман на пациенти со цистична фиброза (2023)
 24. Ново упатство Толкување на рендгенографијата на градниот кош
 25. Ново упатство Хемоптизии

Преземи ги упатствата од областa Пулмологија, на овој линк (без реден број 23)

Преземи ги сите упатства од областa Пулмологија, на овој линк – Ноември 2015

Остави коментар