Day: ноември 23, 2018

СПАСЕНИ ДВА ЖИВОТА ПО УСПЕШНО ИЗВРШЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ОД ПОЧИНАТ ДОНОР КАЈ ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска одржа прес конференција, по повод успешно извршената трансплантација од починат донор на Клиниката за урологија, во соработка со одделението за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ). Станува збор за мултисекторски пристап, во кој активно се вклучени голем број лекари и друг персонал од КАРИЛ, Клиниката за урологија, за […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОЛОГИЈА, СПОРЕД БРОЈОТ НА СРЦЕВИ ИНТЕРВЕНЦИИ И ИНТЕРВЕНЦИИ КАЈ АКУТНИОТ СРЦЕВ УДАР, Е ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ЦЕНТРИ НА БАЛКАНОТ

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче и директорот на ЈЗУ Универзитетска Клиника за кардиологија, Жан Зимбаков, утринава го отворија Skopje Interventional Meeting, настан кој е од круцијално значење за размена на знаења и искуства кај медицинскиот персонал, како и унапредување на медицинската експертиза. Во своето обраќање, министерот Филипче информираше дека Клиниката за Кардиологија, според бројот […]